Duurzaamheid in de praktijk

Duurzame producten en innovaties geven Nederland toekomst. Ze dragen bij aan verduurzaming, het terugdringen van de CO2-uitstoot, het stimuleren van de circulaire economie of bijvoorbeeld aan de veiligheid en het comfort van mensen. Dat maakt onze industrie zo interessant! Bekijk hieronder de inspirerende verhalen uit de sector.

Producten & Initiatieven

GL Plastics
Het GL Raster is een milieuvriendelijke kunststof grondraster gemaakt van 100% recyclaat. Dit lichtgewicht raster is een zeer veelzijdige bodemplaat en op iedere ondergrond toepasbaar.

Desch Plantpak
Onder het motto ‘We care about your plants & our planet’ is Desch Plantpak continu bezig het assortiment voor de professionele tuinbouw verder uit te breiden met producten die het milieu ontzien.

Van afval naar bloementas
De Eco-Flowerbag is een luxe draagtas voor bloemen, gemaakt van 100% gerecycled verpakkingsmateriaal dat op de Nederlandse veilingen wordt ingezameld. De tas is eenvoudig in gebruik én beschermt de bloemen.
Airpop engineered air NL
Wist je dat airpop (EPS) visboxen en producten 100% recyclebaar zijn? airpop heeft vele levens! Na recycling worden er weer nieuwe producten van gemaakt die op hun beurt ook weer gerecycled en eindeloos hergebruikt kunnen worden.

Oerlemans Plastics: Biobased verpakking een groot succes
Oerlemans Plastics, producent van flexibele folies en verpakkingen, heeft in samenwerking met grondstofleverancier Braskem en enkele potgrondproducenten substantieel bijgedragen aan een verduurzamingsconcept. Inmiddels zijn er al meerdere potgrondproducenten in de Benelux gestart met biobased verpakkingen van Oerlemans Plastics.

Houweling Groep: Jerrycans van 100% recyclaat
Verpakkingsleverancier Houweling Group had reeds flessen van post-consumer recycled HDPE in haar assortiment, maar heeft nu ook jerrycans van hetzelfde materiaal ontwikkeld.

Schmitz Foam: Hergebruik foam producten tot voetbalmatten
All ProPlay products are made of quality foams that no longer have a meaningful purpose in their particular industries.

Lankhorst: Van flessendop tot kunststof beschoeiing
Flessendoppen, kratten en landbouwplastic worden vaak beschouwd als afvalstromen, maar zijn voor ons juist grondstoffen voor het maken van deze hoogwaardige, duurzame kunststof producten.

Cumapol PET Bottle-to-bottle recycling
Each day we recycle 2 million PET bottles into valuable, food contact approved polyester grades (rPET). This process is also known as mechanical recycling.

Mauser Benelux: De oplossing voor medisch afval
De nieuwe range medisch afval verpakkingen gemaakt van circulaire grondstoffen.

Green PAC: Join the Polymer Revolution
Green PAC helpt bij het oplossen van vraagstukken, het ondersteunen van ondernemers en het delen van kennis rond kunststoffen.

Bordex: PET bier- en drinkglazen van 100% recyclaat
Bordex Packaging gaat het gebruik van nieuwe (virgin) grondstoffen voor PET bier- en drinkglazen de komende jaren zoveel mogelijk beperken

previous arrow
next arrow
Slider

Verhalen

Een nieuwe grondstof uit drankverpakkingen

Nieuwe technologie upcycled alle kunststoffen uit kartonnen drankverpakkingen. Recon Polymers BV is een duurzame Nederlandse startup gespecialiseerd in het opwaarderen van de kunststoffen uit kartonnen drankverpakkingen. Door een heldere visie op het verwerken van deze kunststofstromen is Recon Polymers in staat om deze, van de papierfabrieken afkomstige reststromen om te zetten in hoogwaardige grondstoffen voor de kunststofverwerkende industrie.

Lees verder >

Kunststof fundatieblokken na 15 jaar herbruikbaar

Bergingen van De Groot Vroomshoop zijn gefundeerd met gerecyclede kunststof fundatieblokken. Gerecycled kunststof is volgens De Groot Vroomshoop milieuvriendelijker dan betonnen fundatie.

Lees verder >

Nieuw leven voor afgedankte polyester bootjes

De rompen van oude polyester bootjes krijgen een nieuwe bestemming. Er worden planken van gemaakt die worden gebruikt als beschoeiing…

Lees verder >

BC1: Kunststof de grondstof

Wat moet er gebeuren om de plastic afvalberg kleiner te maken? In de documentaire ‘Kunststof de grondstof’ gaan we op zoek naar antwoorden.

Lees verder >

BBC: Seven charts that explain the plastic pollution problem

Marine life is facing “irreparable damage” from the millions of tonnes of plastic waste which ends up in the oceans each year, the United Nations has warned.…

Lees verder >

Koester uw kunststof – over waardebeleving

Lees verder >

Doe eens een goed woordje voor de verpakking

Lees verder >

Video’s

RTLZ: Kunnen we wel zonder wegwerpplastic?

In de serie ‘Innovaties in de wereld van ons eten’ bespreekt verslaggever Maarten Veeger alles op en rondom ons bord met dagelijkse kost.