Duurzaamheid in de praktijk

Duurzame producten en innovaties geven Nederland toekomst. Ze dragen bij aan verduurzaming, het terugdringen van de CO2-uitstoot, het stimuleren van de circulaire economie of bijvoorbeeld aan de veiligheid en het comfort van mensen. Dat maakt onze industrie zo interessant! Bekijk hieronder de inspirerende verhalen uit de sector.

Producten & Initiatieven

Verhalen

Een nieuwe grondstof uit drankverpakkingen

Nieuwe technologie upcycled alle kunststoffen uit kartonnen drankverpakkingen. Recon Polymers BV is een duurzame Nederlandse startup gespecialiseerd in het opwaarderen van de kunststoffen uit kartonnen drankverpakkingen. Door een heldere visie op het verwerken van deze kunststofstromen is Recon Polymers in staat om deze, van de papierfabrieken afkomstige reststromen om te zetten in hoogwaardige grondstoffen voor de kunststofverwerkende industrie.

Lees verder >

Kunststof fundatieblokken na 15 jaar herbruikbaar

Bergingen van De Groot Vroomshoop zijn gefundeerd met gerecyclede kunststof fundatieblokken. Gerecycled kunststof is volgens De Groot Vroomshoop milieuvriendelijker dan betonnen fundatie.

Lees verder >

Nieuw leven voor afgedankte polyester bootjes

De rompen van oude polyester bootjes krijgen een nieuwe bestemming. Er worden planken van gemaakt die worden gebruikt als beschoeiing…

Lees verder >

BC1: Kunststof de grondstof

Wat moet er gebeuren om de plastic afvalberg kleiner te maken? In de documentaire ‘Kunststof de grondstof’ gaan we op zoek naar antwoorden.

Lees verder >

BBC: Seven charts that explain the plastic pollution problem

Marine life is facing “irreparable damage” from the millions of tonnes of plastic waste which ends up in the oceans each year, the United Nations has warned.…

Lees verder >

Koester uw kunststof – over waardebeleving

Lees verder >

Doe eens een goed woordje voor de verpakking

Lees verder >

Video’s

RTLZ: Kunnen we wel zonder wegwerpplastic?

In de serie ‘Innovaties in de wereld van ons eten’ bespreekt verslaggever Maarten Veeger alles op en rondom ons bord met dagelijkse kost.