ONZE INDUSTRIE – CIJFERS & TRENDS

Cijfers & Trends

Samen vormen wij als ketenpartners een dynamische industrie in een open markt. Nationale grenzen vormen geen belemmering meer en Europese of wereldwijde concurrentie is aan de orde van de dag.

Omzet en afzet

De rubber- en kunststofindustrie (RKI) is bij uitstek een industrietak van het midden- en kleinbedrijf met ca. 35.000 werknemers in dienst. De totale omzet van de kunststof- en rubberverwerkende bedrijven bedraagt ca. € 8,8 miljard. De export bedraagt ruim 65% en groeit de laatste jaren gemiddeld met 3%. De Nederlandse afzet van de grondstofleveranciers bedraagt ca. € 8,9 miljard euro.

Branches

De rubber- en kunststofbedrijven in Nederland begeven zich met hun activiteiten in diverse branches. De bedrijven leveren een grote variatie aan onderdelen, modules en eindproducten voor toepassingen in de industrie en handel, bouwnijverheid, verpakkingsindustrie, automotive en consumentenproducten. In Europa wordt kunststof het meeste gebruikt voor verpakkingen met 39,5%, gevolgd door bouw en infrastructuur met 20,1%. 8,6% van de kunststof wordt gebruikt voor vervoersmiddelen en 5,7% voor elektronische producten.