Partners

Partners
Logo NRK
Federatie NRK

De NRK behartigt de belangen van de Nederlandse rubber- en kunststofindustrie (omzet 8,8 miljard euro, 95% MKB bedrijven, 35.000 werknemers). De bedrijven leveren een grote variatie aan modules en (eind)producten voor toepassingen in de industrie, handel, bouwnijverheid, verpakkingsindustrie en gebruik door consumenten. De (indirecte en directe) export bedraagt ruim 65%. De sector groeit gemiddeld met 3%. Bij de NRK zijn ca. 450 bedrijven aangesloten geclusterd in 20 brancheverenigingen.

Met 145 ledenbedrijven is NRK Verpakkingen de grootste branchevereniging. Ca. 35% van de totale Nederlandse omzet betreft consumenten en industriƫle verpakkingen. MVO, een gezond klimaat, duurzame ontwikkeling, inzet van biomassa en circulaire economie staan voor de NRK centraal, maar ook veilige en gezonde werkomstandigheden waarin medewerkers van onze ledenbedrijven zich kunnen ontwikkelen.

Voor verder informatie zie de website www.nrk.nl

Logo Plastics Europe
PlasticsEurope

PlasticsEurope is de Europese belangenvereniging voor de kunststoffenproducerende industrie. We hebben centra in onder andere Brussel, Frankfurt, Londen, Madrid, Milaan en Parijs. Ons Nederlandse kantoor bevindt zich in Den Haag.

We hebben meer dan 100 leden die een gezamenlijk aandeel hebben van ruim 90% van de totale polymeer-productie in Europa. Onze industrie levert een significante bijdrage aan de welvaart in Europa door duurzame innovaties mogelijk te maken, de levenskwaliteit van consumenten te verhogen en een belangrijke bijdrage te leveren aan de vermindering van het gebruik van niet-hernieuwbare grondstoffen en het tegengaan van de klimaatverandering. Binnen Europa werken meer dan 1.5 miljoen mensen in de kunststoffen- en rubbersector. De gezamenlijke omzet van de betreffende bedrijven bedraagt meer dan 340 miljard euro.

Voor verder informatie zie de website www.plasticseurope.org