25 november 2022

Kijk presentaties Future Proof Plastics 2022 hier terug

Hoe gaan we versnellen naar circulaire en klimaatneutrale plastics?

Op het 5e Future Proof Plastics symposium stond die vraag centraal. We openden met drie inleidingen, vanuit drie verschillende perspectieven. Die presentaties zijn hier terug te kijken.

De openings keynote kwam van professor Kim Ragaert, Hoogleraar Circulaire Plastics aan de Universiteit van Maastricht en Vice voorzitter van de door Systemiq geleide studie ( ReShaping Plastics for faster systemic change towards circularity and net zero carbon emissions • Plastics Europe). Kijk hier terug naar de bijdrage van Kim Ragaert, waarin ze de belangrijkste inzichten en conclusies uit de studie deelt.

Kijk hier terug naar de bijdrage van Frank Dietz, hoofd Circulair beleid van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Als belangrijkste adviseur van de overheid op het gebied van ruimtelijke en milieuvraagstukken zette hij uiteen hoe het PBL aankijkt tegen maatregelen die een circulaire economie moeten versnellen.

Als voorzitter van Plastics Europe ging Marco ten Bruggencate in op het antwoord van de industrie: wat gaat zij doen met de inzichten uit ReShaping Plastics en wat zijn de plannen om het commitment aan de EU-doelstellingen waar te maken.

Er is ook een uitgebreide videocompilatie met de belangrijkste hoogtepunten uit de bijdragen van de overige sprekers: John Vernooij, directeur van OMRIN, Emmelien Regeling, directeur RTP Kunststof, Thor Tummers van Unilever en Willemijn Peeters, founder en director van Searious Business.

Lees ook

  • 10 november 2022

    Geslaagde vijfde editie van Future Proof Plastics

    We kijken terug op een geslaagde editie van Future Proof Plastics op 9 november 2022. ...

  • 19 juli 2022

    Future Proof Plastics 2022

    Deze lustrumeditie van het symposium wordt gehouden op woensdagmiddag 9 november, in de Prodentfabriek in ...