Laden Evenementen
Hoe kunnen we door de toepassing van circulair kunststof en rubber de CO2-uitstoot in Nederland terugdringen? Dit vraagstuk stond centraal in deze vierde editie van Future Proof Plastics. Tijdens dit evenement zijn kansen en uitdagingen verkend aan de hand van nieuwe, wetenschappelijke inzichten, reacties en discussies met belangrijke stakeholders.

Op dinsdag 2 november vond het seminar plaats bij het Oude Magazijn te Amersfoort, men kon ook meekijken via de livestream.

Onderzoek CE Delft

Tijdens Future Proof Plastics 2021 presenteerde CE Delft het onderzoek dat zij in opdracht van Rethink hebben uitgevoerd. Hierin schatten zij de klimaatimpact van circulair rubber en kunststof tot 2030 in aan de hand van twee scenario’s. In het eerste scenario gaan ze uit van een voortzetting van het huidige beleid. In het tweede scenario beschouwen ze de impact van verschillende plannen rond circulair rubber en kunststof.

Op deze pagina leest u alles over dit onderzoek en downloadt u het rapport.

Paneldiscussie

Dagvoorzitter Desiree Hoving leidde de paneldiscussie met belangrijke stakeholders van binnen en buiten de industrie. Zij gingen met elkaar in gesprek over het gepresenteerde onderzoek.

Future Proof Plastics panel

Programma

Verschillende sprekers en panelleden beschouwden de uitdagingen en kansen die voortkomen uit het onderzoek. Vanuit de industrie, de politiek en de wetenschap geven zij duiding aan de te nemen stappen.

Het rapport ‘CO2-reductie met circulaire kunststoffen’ werd gepresenteer door Geert Bergsma, Sectorleider Ketenanalyse, CE Delft. En door hem officieel overhandigd aan Harold de Graaf (directeur NRK) en Theo Stijnen (directeur PlasticsEurope Nederland).

Na de pauze gin het panel in meerdere rondes met elkaar in discussie onder leiding van Desiree Hoving en sidekick Geert Bergsma.
Tafelgasten: Maria van der Heijden (MVO Nederland), Taco Kingma (FNLI), Willem Wiskerke (Milieudefensie), Michiel Baltussen (Lightyear), Rob Verhagen (Oerlemans Packaging Group), Mark Schmets (Ministerie van Economische Zaken en Klimaat) en een vooraf opgenomen bijdrage van Diederik Samsom (Europees klimaat- en milieubeleid).
De paneldiscussies zijn afgewisseld met interactieve polls.

Hier kunt u meer lezen over de panelleden en over de dagvoorzitter.