Future Proof Plastics

Meer verduurzaming | minder CO2

Hoe kunnen we door de toepassing van circulair kunststof en rubber de CO2-uitstoot in Nederland terugdringen? Dit vraagstuk staat centraal in deze vierde editie van Future Proof Plastics. Tijdens dit evenement verkennen we de kansen en uitdagingen aan de hand van nieuwe, wetenschappelijke inzichten, reacties en discussies met belangrijke stakeholders.

Op dinsdag 2 november bent u uitgenodigd op locatie bij het Oude Magazijn te Amersfoort, of via een livestream. Het programma kent nog enkele geheimen, maar we delen al graag wat u zoal kunt verwachten.

Onderzoek CE Delft

Tijdens Future Proof Plastics 2021 presenteert CE Delft een onderzoek dat zij in opdracht van Rethink hebben uitgevoerd. Hierin schatten zij de klimaatimpact van circulair rubber en kunststof tot 2030 in aan de hand van twee scenario’s. In het eerste scenario gaan ze uit van een voortzetting van het huidige beleid. In het tweede scenario beschouwen ze de impact van verschillende plannen rond circulair rubber en kunststof.

Paneldiscussie

Dagvoorzitter Desiree Hoving leidt een paneldiscussie met belangrijke stakeholders van binnen en buiten de industrie. Zij gaan met elkaar in gesprek over het gepresenteerde onderzoek.

Dagvoorzitter

Desiree Hoving: dagvoorzitter, moderator en voormalig wetenschapsjournalist.

Panelleden

Houd onze social media in de gaten voor de bekendmaking van meer panelleden.

Sprekers

Verschillende sprekers beschouwen de uitdagingen en kansen die voortkomen uit het onderzoek. Vanuit de industrie, de politiek en de wetenschap geven zij duiding aan de te nemen stappen.

Daar wilt u natuurlijk bij zijn

Future Proof Plastics is dit jaar zowel fysiek als online te volgen. De fysieke bijeenkomst vindt plaats bij het karaktervolle Oude Magazijn in Amersfoort. U kunt zich in beide gevallen gratis aanmelden via de button rechts. Vooraf aanmelden is verplicht voor deelname.

Met Rethink zet de kunststof- en rubberindustrie zich actief in als belangrijke (gespreks)partner binnen de Nederlandse economie en samenleving. Of dit nu gaat over kunststof en rubber in het algemeen of over daaraan gerelateerde maatschappelijke thema’s en specifieke onderwerpen. Onze leden maken bijzondere en waardevolle producten en zien het als hun taak om dat op een zo duurzame en efficiënte manier te doen. We zijn er trots op om dat te laten zien! We willen onze kennis en visie delen en onze betrokkenheid bij maatschappelijke discussies vergroten en versterken. Rethink is een samenwerking van de NRK en PlasticsEurope Nederland.

Praktische informatie

Datum

Dinsdag 2 november 2021

Tijd

13:00 – 17:00u

Inloop met lunch om 12:00u, afronding programma met aansluitende netwerkborrel rond 17:00u.

Locatie

Het Oude Magazijn, Soesterweg 310, 3812 BH Amersfoort

Routebeschrijving

Meld u aan!