9 april 2019

Nieuwe internationale bedrijvenalliantie in actie tegen plastic afval

De Alliance to End Plastic Waste (AEPW) wil op internationaal niveau, in samenwerking met alle betrokken landen, grote (chemische) bedrijven en aanverwante partijen, het mondiale probleem van het plastic afval dat in de oceanen terecht komt helpen oplossen. De AEPW is in januari 2019 opgericht.

Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de World Business Council for Sustainable Development (WBCSD) in 2018 stond bovengenoemd thema op de agenda. Voor het mondiaal kunnen oplossen van dit grote probleem is de onafhankelijke non-profit organisatie AEPW opgericht.

In de AEPW zijn circa dertig mondiale kunststofbedrijven in de keten van producent tot afvalverwerker vertegenwoordigd. De komende vijf jaar wordt 1,5 miljard dollar ingezet om plastic afval in het milieu tegen te gaan. Daartoe wil de alliantie grootschalige oplossingen ontwikkelen voor het terugdringen van plastic afval en het stimuleren van recycling van gebruikt plastic tot een circulaire kringloop.

Vier kernthema’s AEPW

 • Verbetering infrastructuur recycling
 • Innovatie
 • Educatie en commitment
 • Opruimen

Artikel Chemie Magazine

In het artikel ‘De plasticsnelwegen naar de oceaan als eerste aanpakken’ in Chemie Magazine no 2 (maart 2019) leest u meer over deze nieuwe alliantie.

U downloadt Chemie Magazine hier.

 

Alliance to End Plastic Waste

 

Lees ook

 • 25 november 2022

  Kijk presentaties Future Proof Plastics 2022 hier terug

  Hoe gaan we versnellen naar circulaire en klimaatneutrale plastics? Op het 5e Future Proof ...

 • 10 november 2022

  Geslaagde vijfde editie van Future Proof Plastics

  We kijken terug op een geslaagde editie van Future Proof Plastics op 9 november 2022. ...